Extra virgin olive oil

1 litr Extra Virgin olive oil

Obsah:

1 litr sklo dárková lahev s pákovým uzávěrem ( na opakované použtí)

1 litr Kvalitní olivový olej Extra Virgin

Přímý nákup pouze na eshopu: www.vyhodna-karta.cz

v sekci: Hispania:

https://www.vyhodna-karta.cz/absolute/eshop/23-1-HISPANIA/0/5/134-Luxusni-Panensky-Olivovy-olej-staceny-do-1-litr-sklo-darkove-lahve

Distribuce:

1, Osobní odběr ZDARMA- Klientské centrum Praha 1

2, Balíčkem-dopravcem po celé ČR

3, Na naše výdejní místa po celé ČR : www.vydejnimista.cz

4, Rozvozem po Praze za poplatek: : www.rozvozpopraze.cz

 

 

Popis produktu:

Extra Panenský Olivový olej stáčený do 1 litr sklo dárkové lahve

Olej je lisovaný za studena – je nejkvalitnějším produktem, a je vyráběn z prvního lisování. Neprochází žádnou chemickou úpravou a jen takový olej má nárok používat označení extra panenský. Obsah volných mastných kyselin nesmí překročit 1%.

Olivový Olej je 100% Extra virgin  z odrůdy Cornicabra

Tato odrůda je pojmenována  podle charakteristického tvaru oliv. Olej pochází z  oblasti Toleda jsou obvykle malé rodinné farmy a jejich olivové háje a kde jsou často používány tradiční technologie. Tyto farmy jsou charakterizovány produkcí, jejichž objemy jsou poměrně nízké ve srovnání s jinými produkčními oblastmi poloostrova, ale jejich předností je, že  umožňují dosáhnout velmi homogenní výjimečné kvality celkové produkce oliv i olejů.

Strom odrůdy CORNICABRA je střední velkosti, má převislé větve s větší hustotou listí, než ostatní. Jeho plody jsou středně velké až velké, o hmotnosti mezi 3-3,5 g. Barevná škála plodů je od světle zelené až fialové a v době plné zralosti jsou černé. Olejový výnos je více než 22%.

Oleje z této odrůdy mají několik barevných odstínů od zlatavě žluté až po tmavě zelenou.  Jsou nasládlé, ale také můžeme výjmečně pozorovat příznaky mírné hořkosti kvůli zvýšenému obsahu polyfenolů, které jim dávají charakteristickou chuť mandlí a čerstvého zralého jablka.

Jsou ceněny především díky tomu, že jsou lehce stravitelné, mají velmi dobrou chuť i vůni. Navíc dodávají pokrmům lehkost a vyváženou chuť.

Stabilita: Stabilní při pokojové teplotě. V chladu se může objevit zákal. Tento proces je naprosto přirozený a v teplejších podmínkách rychle mizí. Část olejů té nejvyšší kvality je produkována jako nefiltrovaná a proto je jejich zakalení stálé.

 

Olivový olej je již tisíce let nedílnou součástí gastronomie zemí Středomoří.

Tento olej pochází  z malé rodiné  farmy, z oblasti Toleda, kde je španělská kulinářská kultura založena na přednostech olivového oleje, které vynikají jak v tradičních receptech, tak i v moderní kuchyni.

Olivový olej zvýrazňuje přirozenou chuť, je tedy ideální pro všechny typy úprav a vaření jídel. Výborně se hodí do zálivek na všechny druhy salátů i k přípravě teplých jídel – polévek, dušené a grilované zeleniny, na úpravu masa nebo ryb. Olej dodává příjemnou vůni a chuť majonéze i řadě dalších omáček. Použitím správného typu oleje můžeme chuť jídla podle přání zvýraznit nebo naopak zjemnit.

Pečení, dušení, smažení...

Vzhledem ke své vysoké tepelné stabilitě je olivový olej ideální surovinou pro přípravu jídel při vysokých teplotách, jako je pečení, dušení nebo smažení. Jeho výhody jsou patrné zvláště při smažení při teplotě mezi 130 a 190 °C. Olej při tomto rozpětí teplot vytvoří křupavou, do zlata zbarvenou kůrčičku, díky které vypadá pokrm mnohem lákavěji. Olej ale neovlivní výživové hodnoty, protože se do takto připravovaného jídla téměř nevsákne, a to si pak uchová svoji lehkost a snadnou stravitelnost.

Olivový olej při zahřátí nabývá na objemu. Na smažení je optimální použít nádobu o malém průměru s vysokými rovnými stěnami, která umožní úplné ponoření pokrmu do oleje.

Olivový olej se při teplotě do 190 °C nerozkládá. Lze ho proto použít opakovaně (tři- až čtyřikrát, nikdy však víc než pětkrát), pokud ho pokaždé pečlivě přefiltrujeme přes gázu, mušelín či vhodný papírový filtr. Olej na smažení by měl být uchováván v nádobách ze smaltu, glazované keramiky nebo z nerezu, které ho chrání před oxidací.

Experirace 09/2014

Ročník ,země původu , oblast. nutriční hodnoty ,číslo šarže, a producent oleje + expirace-datum spotřeby, je vše uvedeno vždy na originál a aktuální nádobě